Як у Лукові розпочали розробляти стратегію розвитку

07 Березня 2020, 13:32
Фото ілюстративне 946
Фото ілюстративне

Нещодавно у Луківській об'єднаній територіальній громаді відбулося перше засідання стратегічного комітету щодо розробки стратегії розвитку.

Про це повідомляють у фейсбуці на сторінці «ULEAD Волинський регіональний офіс».

Участь у ньому взяли Анатолій Пархом'юк, керівник Волинського РО у Волинській області, та Петро Гоцалюк, експерт з питань регіонального розвитку Програми «U-LEAD з Європою».

Також учасниками заходу стали селищний голова, члени робочої групи з розробки стратегії ОТГ, працівники апарату ради, старости, депутати, представники місцевого бізнесу й громадські активісти.

Під час зустрічі говорили про необхідність і важливість розробки стратегії ОТГ. Розмірковувалили над етапами розробки стратегії та завданнями членів робочої групи з розробки стратегії. Шукали джерела фінансування заходів передбачених стратегією. А також вчили спавпрацювати з ЗМІ.

На зустрічі експерти роз’яснили методології розробки стратегії ОТГ, проконсультували щодо способів долучення старост до процесу сталого розвитку старостинських округів. А також провели анкетування мешканців та представників місцевого бізнесу.



Зокрема, мешканці можуть брати участь в опитуваннях, які проводяться в процесі роботи над документом, а також вони можуть бути у складі робочої групи зі стратегічного планування, готувати ідеї та пропозицій, які можуть бути включеними до плану реалізації стратегії розвитку, залучатися до громадського обговорення проєкту стратегії тощо.

Читайте також: У Луківській ОТГ стартувала розробка стратегії розвитку громадиВолинські громади можуть отримати 20 тисяч гривень на розвиток волонтерства

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39