У 2020 році планують відкрити школу у Лукові

23 Січня 2020, 16:02
Фото ілюстративне 3073
Фото ілюстративне

До кінця нинішнього року на Волині планують відкрити три нових освітні заклади в рамках національної програми «Велике будівництво», яку наприкінці 2019 року презентував Уряд України.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Зокрема, мають завершити будівництво дитсадка у Ківерцівському районі, учбових приміщень школи-ліцею у Турійському та реконструкцію навчально-виховного комплексу у Ратнівському районах.

Плани відкрити до кінця року 100 шкіл, 100 садочків та стільки ж стадіонів озвучив 21 січня 2020 року під час відеоселекторної наради з головами ОДА прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Таке пріоритетне завдання на 2020 рік поставив Президент України Володимир Зеленський.

За словами начальниці управління освіти, науки та молоді Волинської обладержадміністрації Людмили Плахотної, цьогоріч участь в урядовій програмі візьме три освітні заклади, які планують здати у 2020-му році. Так, в ОДА передбачають завершення будівництва дошкільного навчального закладу на 75 місць у селі Дачне Ківерцівського району, кошторисна вартість якого - 31, 3 мільйони гривень.

На фінішній прямій – будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів- ліцей» Турійського району, в якому навчатиметься 252 учнів.

«Є ще ряд шкіл, у яких фінансуватимуться будівельні роботи, бо як відомо, за рік школу збудувати – не реально», – зазначає Людмила Плахотна.

На Ратнівщині мають завершити реконструкцію навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» села Жиричі на 195 місць, вартістю – 21,8 мільйонів гривень.

Разом з тим, очікуються надходження субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, які Уряд рекомендує використати для створення нового освітнього середовища у новозбудованих школах, що відкриватимуться до кінця поточного року.

Читайте також: У Лукові відремонтують школу майже за 3 мільйони гривень

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024