Хто може очолити обласний центр екстреної медичної допомоги

16 Січня 2020, 11:34
Швидка допомога 1069
Швидка допомога

Відбувся конкурс на заміщення посади керівника Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

У ньому брали участь два кандидати: Володимир Шмаль та Анатолій Каленюк. Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради. 

Володимир Шмаль говорив про потребу в оптимізації структури закладу і скороченні відділень, а разом з ними й адміністративного персоналу. В той же час, він пропонує створити додаткові  бригади екстреної медичної допомоги з локаціями в селах: Кримне Старовижівського району, Крать Турійського району, Сокіл Рожищенського району та Шклінь Горохівського району. Він зауважив, що на днях будуть встановлювати програмне забезпечення для Центру оперативно-диспетчерської служби, що значно вдосконалить організацію роботи парамедиків. Зокрема, пацієнти отримуватимуть СМС-повідомлення про те, що бригада виїхала за їхнім викликом. Обласна служба естреної медичної допомоги буде під'єднана до електронної системи «Централь 103» і матиме змогу укласти договори з Національною службою охорони здоров'я.

Крім цього, Володимир Шмаль зауважив про потребу налагодження радіозв'язку для екстреної медичної допомоги, який вкрай необхідний у випадку надзвичайних ситуацій.

Наразі служба користується стаціонарним та мобільним телефонним зв'язком, а також мережею інтернет. Для запровадження радіозв'язку для швидкої  в області потрібно віднайти понад 10 мільйонів гривень. Ще стільки ж обласний бюджет повинен виділити в якості співфінансування для придбання нових карет швидкої допомоги. Якщо обласна рада виконає цю умову, то державний бюджет виділить субвенцію в сумі майже 44 мільйони гривень на ці  потреби. Таким чином вдасться закупити 26 нових автомобілів.

Інший претендент на посаду директора комунального підприємства «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»  Волинської обласної ради Анатолій Каленюк наголосив на потребі проводити навчання парамедиків та вдосконалення їхньої практики. Він каже, що знає досвід колег з Литви та Польщі, є переможцем багатьох змагань працівників екстреної допомоги в Україні та за кордоном. Він пропонує запровадити в бригадах посаду екстреного медичного техніка. Переконує, що після шеститижневого навчання таку кваліфікацію можуть здобути і водії швидких, а потому претендувати на кращі заробітки.

Каленюк також наголошував на необхідності оптимізації структури служби та скорочення кількості відділень, а разом з ними адміністративного персоналу. В програмі кандидата також запровадження радіозв'язку та сучасного обладнання. Але при цьому він наголошує, що обладнання повинні вміло застосовувати кваліфіковані і навчені люди, які постійно вдосконалюватимуть свою майстерність.

В результаті 9 з 9 членів конкурсної комісії віддали свої голоси за Володимира Шмаля. 

Остаточне призначення директора центру відбудеться після засідання постійної комісії з питань соцзахисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, а також після сесії депутатів облради.

Читайте також: У Турійську шукають лікарівКраїна у смартфоні: коли запустять електронні карти пацієнта

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39