В українських школах з'явиться нова посада

12 Січня 2020, 11:05
Фото ілюстративне 2603
Фото ілюстративне

В українських школах з'явиться посада «кар'єрного радника», який допомагатиме старшокласникам у виборі майбутньої професії.

Про це повідомила міністерка освіти і науки України Ганна Новосад в інтерв'ю виданню «РБК-Україна», передає «ТСН».

Серед обов'язків радника буде, зокрема, пояснення тої чи іншої спеціальності, її специфіка та можливості.За її словами, учні часто обирають не те, чим би насправді хотіли займатися, але усвідомлюють це надто пізно і марнують свій час. Міністерка уточнила, що майбутні абітурієнти повинні мати можливість свідомо зрозуміти, які є професії та освітні можливості. На думку Новосад, школярам слід свідомо обирати університет і спеціальність.

«Тому ми починаємо працювати над професійною орієнтацією у школах. Зокрема, хочемо зробити введення в професію, розповідати про спеціальності. Це повинно бути невід'ємною частиною програми. І починати треба десь у шостому-дев'ятому класі», - пояснила Новосад.

Перераховані вище обов'язки будуть виконувати так звані «кар'єрні радники». Новосад додала, що працедавці готові приходити на лекції у школи, щоб поділитися з учнями можливостями й перспективами їхніх професій.

«Наприклад, є IT-компанії. Вони можуть і хочуть приходити в школу та розповідати, як в них влаштований процес та для чого успішному «айтішнику» із заробітком три-чотири тисячі доларів вивчати математику. Таким чином треба показувати зв’язок між знаннями окремих предметів і подальшими можливостями отримувати достойну заробітну плату,» - підсумувала Новосад.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024