Які функції матиме електронний студентський квиток та як його отримати

08 Січня 2020, 10:00
2014

Вже в 2020 році українські студенти училищ та університетів зможуть оформити електронні студентські квитки. Процедура буде безкоштовною.

Запровадження електронного студентського квитка в 2020 році анонсував прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, пише «Канал24».

Нагадаємо, мобільний додаток, який називається «Дія», а в народі – «Держава в смартфоні», матиме різні документи в електроному вигляді.

Міністерка освіти України Ганна Новосад розповіла про деталі видачі та використання нового студентського квитка

За словами посадовиці, електронний документ матиме ті ж функції, що і пластиковий аналог.

Електронна версія підтверджуватиме статус студента та право на пільги, передбачені законодавством. Е-квиток не вимагатиме додаткового пред’явлення звичайного студентського квитка чи паспорта. Також, пред’являти сам е-квиток студента можна буде за допомогою додатку «Дія» на смартфоні.

«Ми вдячні Міністерству цифрової трансформації за спільну роботу над експериментальним проєктом і готові працювати надалі – і над розвитком е-квитка студента, і над впровадженням інших корисних інструментів,»– сказала Новосад.

Власники пластикових студентських квитків можуть замовити е-квиток студента. Процедура є безкоштовною та відбувається за бажанням студента.

Для того, щоб отримати е-квиток, необхідно завантажити на смартфон додаток онлайн-сервісу державних послуг "Дія" та пройти ідентифікацію в ньому. Е-квиток формується в додатку автоматично.

Що за мобільний додаток «Дія»?

  • додаток для смартфона, який запровадило міністерство цифрової трансформації;
  • тестування додатку почалось 16 грудня;
  • в додатку потрібно зареєструватись та завантажити туди документи (водійські права, технічний паспорт авто та інші);
  • наразі система працює в тестовому режимі;
  • 20 тисяч українців взяли участь у першій хвилі тестування.

Читайте також: Країна у смартфоні: коли запустять електронні карти пацієнтаМитниця в смартфоні: в Україні запускають додаток «e-Borders»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39