На Турійщині не вистачає «швидких».ВІДЕО

04 Грудня 2019, 13:50
Фото ілюстративне 1187
Фото ілюстративне

Волинь потребує 59 автомобілів швидких. Загалом 500 карет екстреної допомоги планують придбати за державний кошт у наступному році.

Про це розповів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. З його слів, необхідну на оновлення автопарку «швидких» суму вже передбачили у бюджеті 2020, – йдеться у сюжеті Суспільного, пише Волиньпост.

Автопарк швидких на Волині – це 108 машин, – розповів керівник центру екстреної медицини і медицини катастроф області Володимир Шмаль. З його слів, 8 – це ті, що експлуатують менше 5 років. Їх почали використовувати цьогоріч.

«Всі автомобілі в службі екстреної допомоги мають бути терміном до 5 років. Від 6 до 10 років в нас 46 автомобілів, які ми ще можемо спокійно використовувати, від 11 до 15 років 35 автомобілів і більше 15 – 29 автомобілів», – зазначив керівник центру екстреної допомоги і медицини катастроф Володимир Шмаль.

Водій Ростислав Дем’янчук розпавів, що автомобілі швидкої, які не можуть списати, ремонтують у гаражі центру екстреної допомоги.

«В нас є стандарт, він полягає в тому, щоб в місті карета швидкої приїжджала за 10 хв, а поза містом – за 20. В наступному році ми спробуємо максимально покрити ті білі плями на мапі України, там де стандарт не забезпечується взагалі, або забезпечується дуже погано», – зазначив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Для нашої області ще необхідно 59 автомобілів. Новеньких. Ми рахували, нам типу «С» треба 5 автомобілів реанімаційних і всі решта типу «В». По деяких пунктах кричуща необхідність забезпечення автомобілями пункт Цумань Ківерцівського відділення, Луків Турійського відділення, Берестечко Горохівського відділення, Доросині Рожищенського, і, звичайно, Повурськ на трасі – це Ковельське відділення», – розповів Володимир Шмаль.

Нині в Уряді досліджують ситуацію в областях. Тоді й вирішать, скільки нових карет швидкої допомоги поїдуть в регіони.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50