У школі села Овлочи карантин через хворобу дітей

29 Листопада 2019, 13:00
1211

Лікарями-епідеміологами лабораторного центру продовжується щотижневий моніторинг захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) серед населення області. На сьогодні рівень захворюваності відповідає середньому показнику для відповідної пори року. На жодній адміністративній території області епідемічні рівні не перевищено.

Інформують на сайті volindses.com.ua.

Станом на сьогодні припинено навчання в 2 закладах освіти  це ЗОШ І-ІІІ ступенів селі Овлочин Турійського району та  дошкільний заклад селі Видерта Камінь-Каширського районуде по причині хвороби на ГРВІ відсутні понад 25% дітей.

Традиційно з настанням похолодання, збільшенням вологи повітря, кількість захворілих поступово зростає. За минулий тиждень захворіло понад 5 тис. осіб, що на 8,6% більше ніж за попередній тиждень. Із числа хворих 3,5 тис. – це  діти до 17 років (70%). Зростання захворюваності  спричинено збільшенням хворих у всіх вікових групах, але найбільше  зросла  захворюваність серед дітей  у віковій групі 0-4 роки (на 6,3%) та  у віковій групі  5-14 років (на 22,5%).

Кількість осіб, що потребувала стаціонарного лікування з приводу ускладненого перебігу хвороби, за звітний тиждень – 86, що становить 1,7% від загальної кількості хворих.

 Нагадаемо про ефективні методи щоденної профілактики, застосування котрих знизить ризик захворіти:

  1. Намагайтеся менше перебувати поряд із людьми, які хворіють на застуду, мають нежить або кашель. Уникайте місць скупчення людей, масових заходів.
  2. Одягайтеся по погоді. Стежте, щоб ноги не промокали, одежа захищала від холоду і вітру, носіть головний убір та рукавички.
  3. Захворіли — лишайтеся вдома. Грип  та простудні інфекції швидко передаються іншим, тож  перебування хворого в людних місцях сприятиме поширенню інфекції.
  4. Прикривайте ніс та рот під час кашлю та чхання (ліктем або серветкою)  — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
  5. Часто мийте руки. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.
  6. Намагайтеся не торкатися руками обличчя, особливо зони очей, носа та рота. Саме через ці органи мікроби найшвидше проникають в організм.
  7. Протирайте та дезінфікуйте поверхні та предмети, які можуть переносити мікроби та вірус грипу. Регулярно провітрюйте приміщення. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.
  8. Привчіть себе до корисних звичок. Стежте за достатньою тривалістю сну, будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води та харчуйтеся поживною  вітамінізованою їжею.

Профілактичних  заходів повинні дотримуватися усі. Тільки так ми зможемо запобігти поширенню захворюваності та не допустити епідемії.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39