У Турійську будують стадіон зі штучним покриттям. ФОТО

12 Листопада 2019, 09:25
1880

Спортивну арену будують у Турійській ЗОШ І-ІІІ ступенів за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Тут немає спортзалу, тож для проведення уроків фізкультури використовували коридори. Стадіон для школи зводять за сучасними стандартами, зі штучним покриттям, освітленням, біговими доріжками та спортивними майданчиками.

Навчальний заклад відвідав народний депутат України В'ячеслав Рубльов. Про це повідомляє Волинь24.

Директор освітнього закладу Надія Стасюк розповіла, що школа збудована у 60-х роках минулого століття. Нині тут навчається 345 учнів. Спортзалу немає, тож для проведення уроків фізкультури використовували коридори. Мрією для всієї шкільної родини стало футбольне поле зі штучним покриттям та спортивними майданчиками. Тож такий проєкт подали в Міністерство регіонального розвитку на конкурс проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування (ДФРР).


За словами мами дев’ятикласниці Сніжани – Ольги Кабанової, в школі багато спортсменів, які виграють змагання всупереч тому, що тренуються у приміщенні школи.

«У мене троє дітей, які люблять спорт. Старший – професійно займається футболом, двоє молодших дівчаток – легкоатлети. І якщо стадіон добудують, то, скоріше за все, моя дев’ятикласниця лишиться тут навчатися до 11 класу», – каже мама учениці.

Проєкт реконструкції стадіону в Турійській школі виграв фінансування з ДФРР, і перші роботи уже почалися. Проте влітку кошти на реалізацію проєкту були під загрозою – в червні їх взагалі заблокували, а в серпні виділили тільки частину.

«Тому ми зверталися до В'ячеслава Рубльова і говорили про те, що існує загроза не розблокування коштів. Адже, згідно з проєктом, в нас не тільки футбольний стадіон, а й спортивні майданчики: волейбольний, баскетбольний, дитячий ігровий, бігові доріжки», – констатує Надія Стасюк.

За словами народного депутата, затримка коштів виникла через те, що проєкти, які фінансували з ДФРР, вирішили переглянути у Міністерстві регіонального розвитку.

«І саме від депутатів-мажоритарників залежало те, чи зможуть вони відстояти ці проєкти та довести доцільність їхнього фінансування. На той час для повної реалізації проєкту лишилися ті роботи, які стосувалися облаштування спортивної зони. Тепер, сподіваюся, до кінця року стадіон відкриють для спортсменів», – наголосив В'ячеслав Рубльов.

1


 

Тепер у школі чекають на так званий соцеконом – кошти, які відстоюють народні депутати як субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих регіонів. У навчальному закладі потрібно відремонтувати туалети, а це ні мало ні багато – 150 тис. грн.

«У державі була програма, коли виділяли кошти на будівництво туалетів у приміщеннях шкіл. Оскільки у нас санвузли всередині закладу, то грошей на це нам не виділяли. В нас є приписи, де вказується, що треба замінити сантехніку, зробити ремонт, але бюджету громади не вистачає на усі наші потреби», – констатує директорка.

«Великі проєкти фінансує Державний фонд регіонального розвитку – від 5 мільйонів гривень, а із соцеконому – це нагальні проблемні питання, які потрібно вирішувати вже і зараз. Десь за кошти соцеконому придбають котел для дитсадка, десь – вікна та двері для школи чи клубу. Тому кошти для вирішення цієї проблеми будемо шукати, бо дітям потрібен комфорт», – переконаний нардеп.


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39