В Турійській лікарні працює відділення амбулаторного гемодіалізу

11 Листопада 2019, 15:42
1808

Враховуючи постійне збільшення кількості хворих, на базі КНП «Турійська ЦРЛ» ТРР відкрили філію відділення амбулаторного гемодіалізу Ковельського МТМО.

Про це інформують на сайті Турійської районної лікарні.

Адже станом на 1 жовтня на лікуванні методом програмного гемодіалізу в Ковельському МТМО знаходиться 5 хворих, які проживають у Турійському районі. Три рази на тиждень цим хворим доводиться приїжджати у місто Ковель, щоб пройти сеанс діалізу. А доїзд з місць проживання до лікувального закладу потребує чимало часу та зусиль, що негативно впливає на стан здоров’я самих хворих. Завдання замісної ниркової терапії не просто вберегти життя пацієнту, а соціально адаптувати його.

Гемодіаліз – це застосування апарату «штучна нирка» для поза ниркового очищення організму від азотистих шлаків, тобто – коли власні нирки не працюють. Лікування дає можливість продовжити життя хворим, значній частині з них повернути працездатність.

Тому реалізація даного проекту спрямована на поліпшення умов та якості надання спеціалізованої допомоги хворим з урологічною та нефрологічною патологією замісною нирковою терапією на територіальному рівні, за місцем проживання, які дозволяють уникнути постійних поїздок до міста Ковель, та водночас покращить якість та тривалість життя хворих.

Відкриття філії відділення амбулаторного діалізу стало можливе завдяки ентузіазму та наполегливості головного лікаря КНП «Турійська ЦРЛ» ТРР Мельничука П.М. та міцній співпраці та підтримці головного лікаря Ковельського МТМО Самчука О.О., завдяки ТЗОВ «Лізоформ медікал», яке забезпечило філіал необхідним обладнанням, Турійській районній раді, яка виділила 72 тисячі гривень на проведення капітального ремонту в палатах, де розміщено відділення гемодіалізу, а також за сприяння народного депутата України Вячеслава Рубльова.

В лікувальному закладі були створені належні умови для функціонування філії, у відповідності до санітарних вимог. Керівництво закладу приклало максимум зусиль, щоб реалізувати даний проект та допомогти пацієнтам.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024