Кабмін звільняє понад 18 тисяч чиновників райдержадміністрацій

02 Листопада 2019, 11:09
914

Кабінет міністрів вирішив скоротити 18 449 позицій у районних державних адміністраціях.

Про це у Telegram повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет, пише the Бабель.

«Рішення про скорочення було непростим, але необхідним. Ми маємо суттєво підвищити ефективність роботи державних органів», – написав він.

Дубілет розповів про принципи скорочення. За його словами:

  • частина функцій дублюються з обʼєднаними територіальними громадами (ОТГ);
  • частина функцій виявилися застарілими, невимірювальними та неефективними, вони будуть ліквідовані;
  • частину функцій можна перенести на вищий рівень (ОДА, територіальні органи центральних органів влади або навіть Київ).

Він додав, що тих, хто потрапляє під скорочення, попередять за 2 місяці, а також виплатять їм всі компенсації, зокрема за невикористані щорічні відпустки.

«Разом зі Службою зайнятості ми працюємо над тим, щоб знайти кожному держслужбовцю нову роботу, навіть до моменту звільнення. Кожного буде супроводжувати карʼєрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування. Пошук роботи, проведення професійного навчання і навіть підготовка особи до започаткування власного бізнесу будуть проводитися із залученням найширшого кола організацій: бізнесу, ОТГ, профільних асоціацій тощо. Для цього всі співробітники будуть запрошені пройти профілювання», – пояснив Дубілет.

Читати також: На порозі звільнення: центр зайнятості організував семінар для працівників Рожищенської РДА

Крім того, Міністерство цифрової трансформації та Міністерство економіки у січні планують запустити курс з ІТ-грамотності.

«Ці базові курси дозволять держслужбовцям безкоштовно навчитися цифровим навичкам і стати більш конкурентними на ринку праці», – сказав міністр.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024