Турійський район задихається від сморіду

19 Жовтня 2019, 14:34
Турійський район задихається від сморіду 999
Турійський район задихається від сморіду

Жителі села Миляновичі Турійського району та селища Турійськ щодня страждають від сморіду. Вячеслав Рубльв звернувся до правоохоронних органів та екологічної інспекції, аби винні були покарані.

Про це він повідомив на своїй офіційній facebook-сторінці.

Щодня мешканці цих населених пунктів змушені дихати смердючим повітрям та пити отруєну воду, адже місцеві підприємства ведуть свою діяльність, нехтуючи законами та екологічними нормами.

«Я і мої діти живуть тут, на Волині, і мені небайдуже те, як на екологічній ситуації нашого краю відобразиться діяльність окремих горе-бізнесменів. Саме тому я звернувся до правоохоронних органів та екологічної інспекції, аби вони перевірили факти, які наведені у моєму депутатському запиті та вжили усіх необхідних заходів, щоб порушники були покарані з усією суворістю законодавств,» – запевняє Вячеслав Рубльов.

У Турійську з тамтешнього комбікормового заводу йде нестерпний сморід. В Миляновичах у меліоративні канави з місцевого свиновідгодівельного комплексу  стікають відходи життєдіяльності тварин. А від найближчого будинку до цього підприємства кількасот метрів. Також на території свинокомплексу без дозволу і відома громади встановили крематорій, місткість якого розрахована на 400 кілограм. І це при тому, що на одному свинокомплексі помирає за день від 5 до 7 свиней.

«Миляновичівці переживають, що їхнє село стане другим Ковельським ветсанзаводом – сюди з усіх-усюд будуть звозити трупи тварин, які не встигатимуть спалювати,» – розповідає Вячеслав Рубльв.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024