У селі Радовичі запрошують на безкоштовний кіноперегляд

18 Жовтня 2019, 17:34
1947

Прем’єри кінострічок та зустріч з молодими кінорежисерами відбудеться у суботу 19 жовтня о 12:00 в приміщенні Радовичівського сільського клубу (селі Радовичі Турійського району).

Про це повідомляють на facebook-сторінці екопарку «Аміла».

У рамках освітнього проекту «Від ідеї до екрану» за підтримки Українського культурного фонду всіх охочих запрошують переглянути талановиті кінороботи -короткометражні фільми трьох молодих творців-студентів та випускників КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого.

Зйомки фільмів припали на серпень та вересень цього року і відбулися в різних регіонах України: у Хмельницькій, Київській та Полтавській областях. Усі стрічки об’єднує одна наболіла і гостра тема — життя звичайних українців в умовах військової агресії на сході України.

Режисери покажуть свої фільми, поділяться практичним досвідом зйомок кіно в Україні, поспілкуються з аудиторією і розкажуть про свій шлях «Від ідеї до екрану». Захід відбудеться за підтримки ТзОВ «Екопарк «Аміла». Вхід безкоштовний.

В програмі заходу:

1. «Остання війна» (режисер Кирил Гриша) – стрічка розповідає про колишнього «військового радника», який так і не зміг собі пробачити гріхів молодості. Зараз, коли бачить, що на рідній Донеччині повторюється те саме, хоче цьому запобігти.

2. «Час собак» (режисерка Ольга Світлична) - Василь з глухонімою донькою Олександрою переїжджають з міста в невеличке село поблизу Слов'янська. Василь викладає в школі, Олександра готується до вступу до міжнародного університету «Розвитку людини «Україна», але їхні плани руйнуються внаслідок бомбардування російських сил.

3. «Тумани» (режисер Володимир Бакум) – сім’я, яка проживає у зоні конфлікту стає перед вибором - або залишитись у сірій зоні або назавжди поїхати і забути все своє попереднє життя. В пік наближення війни до містечка, раптово помирає голова сім’ї, старший син приїжджає забрати одиноку матір із зони конфлікту, і не так все просто,тому що на заваді стає молодший син, який раптово потрапляє у смертельну небезпеку. Тепер у чоловіка вже дві біди, врятувати брата та вмовити матір на переїзд.

Читайте також: Як відпочивали діти з інвалідністю в селі Радовичі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024