У районі відбудуться вибори у громаду

12 Жовтня 2019, 13:26
Фото ілюстративне 1197
Фото ілюстративне

На Волині в грудні відбудуться вибори в двох ОТГ і в чотирьох – довибори.

Цьогоріч 22 грудня на Волині будуть вибор і довибори  в ОТГ, інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Їх призначили, 11 жовтня, на черговому засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Олег Діденко.

ЦВК призначила на 22 грудня 2019 року перші місцеві вибори у 86 ОТГ, зокрема у двох на Волині – Доросинівській сільській Рожищенського і Сошичненській сільській ОТГ Камінь-Каширського районів.

Зі слів консультанта з правових питань Асоціації міст України Валентина Малиновського, який працює в Офісі реформ при Волинському РВ  АМУ, в межах проєкту «ПУЛЬС», що його Асоціація втілює за підтримки USAID, у цей день також відбудуться додаткові вибори депутатів сільських, селищних рад ОТГ від тергромад, що приєдналися до відповідних ОТГ, зокрема, і чотирьох на Волині.

Так довибори  будуть у Романівській сільській громаді, що приєдналася до Підгайцівської ОТГ Луцького району, Кримненській сільській громаді – до Дубечненської ОТГ та Журавлинській сільській громаді – до Смідинської ОТГ, що на Старовижівщині, а також у Соловичівській сільській громаді, що стала частиною Турійської селищної ОТГ.

Вибори та довибори призначені після розгляду ЦВК звернення Волинської ОДА.

При цьому Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів із 2 листопада 2019 року.

Відтак, після проведення грудневих виборів новий 2020-ий рік Волинь зустріне із 53 ОТГ.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024