Жителям Турійщини пропонують профінансувати відкриття власної справи

11 Жовтня 2019, 13:02
Ферма 975
Ферма

У Турійській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар на тему «Ефективне ведення сільського господарства» в рамках проєкту «Територія майстерності».

Про це йдеться на на facebook-сторінці Турійської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Начальниця відділу агропромислового розвитку та економічного аналізу управління регіонального розвитку Турійської райдержадміністрації Олени Хільчук ознайомила присутніх з порядком створення фермерських господарств. Також вона повідомила, що в Україні і досі велика частка тих, хто фермеруючи, не має перед державою жодного офіційного статусу.

«З одного боку – це наче плюс, адже дозволяє уникнути великої роботи з документами, проте з іншого суттєво обмежує у можливостях: починаючи від продажу вирощеної продукції за ринковими цінами, закінчуючи державною підтримкою фермерів,» – йдеться у повідомлені.

Усі фермерські господарства району, які здійснюють господарську діяльність, мають змогу скористатися підтримкою держави. Також Олена Хільчук ознайомила присутніх з програмами державної підтримки в галузі тваринництва.

В свою чергу в.о. директора Турійської районної філії Наталія Лучук проінформувала присутніх про діяльність ТОВ «УкрМілкІнвест». Завдяки роботі цього товариства господарі, які мріють відкрити сімейну ферму, можуть подати заявку на фінансування своєї справи. Уже відома в Україні компанія «Укрмілкінвест» після підписання договору надає допомогу у будівництві, придбанні обладнання, купівлі ВРХ та надає консультативний супровід.

За сприяння цього товариства зацікавлені особи мають можливість 27 жовтня цього року відвідати діючі молочні сімейні ферми, виставку сільськогосподарської продукції, ознайомитися з особливостями роботи, та умовами укладання договорів.

Читайте також: Фермерів з Турійщини запрошують на екскурсію

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024