Чим дивує музей села Радовичі

07 Жовтня 2019, 12:05
Музей села Радовичі 5245
Музей села Радовичі

Про історію села Радовичі та життя пращурів можна дізнатися у сільському музеї.

Про це йдеться в проєкті «Заходеньки» від 12 каналу.

Відкриття музею села Радовичі приурочили до дня села, яке святкували вперше в історії й присвятили 475-й річниці від першої писемної згадки про село.

Перший зал музею називається «З глибини віків». Розповідає він про те, коли виникло село, яке воно було, де розташовувалося, які люди проживали та чим вони займалися. Перша згадка про село датується 1545 роком.

«В першій згадці є прізвище пані Радовицької, яке співзвучне до назви села. Але місцевим дуже подобається, коли говорять що їх село походить від слова радіти або радитися. Але назва села світла та дуже оптимістична», – розповідає працівниця еко-парку «Аміла» Оксана Калюжна.

Оксана Калюжна
Оксана Калюжна

Яким було село у 18-19 столітті відвідувачі можуть побачити на макеті, який виготовила жителька села Радовичі Олена Маковецька. Як та чим жило село у минулому можна побачити й на стендах.

1

У другому залі знаходяться цікаві експонати. Наприклад, колиска, яка колисала не одне покоління жителів села Радовичі, вона не зроблена як муляж спеціально для музею. Усі меблі та деякі експонати потрапили до музею з осель щедрих радовичан. Бо люди хочуть залишити згадку про їх минуле. Так, у музей потрапляє багато цікавих речей, які відображають історію різних епох.



Читати також: Як у селі Радовичі працює оленяча ферма

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024