У вересні в школах Турійщини розповідали про булінг

23 Вересня 2019, 14:23
Говорили про булінг в школах 885
Говорили про булінг в школах

У вересні на Волині з 2 по 6 вересня провели 75 уроків «Я МАЮ ПРАВО». Загалом працівники органів юстиції та партнери охопили 70 шкіл області.

Про це інформує юстиція Волині.

Фахівці обласного управління юстиції намагалися зробити заходи якомога креативними. Для того, щоб діти молодшого віку краще вміли користуватися своїми правами, їм роздавали тематичні карти. Також грали в різноманітні ігри, де школярі могли приміряти на себе роль судді, обвинуваченого та потерпілого.

Читайте також: У Турійській школі дітям розповіли, як захиститися від булінгу

До прикладу, 6 вересня повідна спеціалістка Турійського РАЦСу Ірина Довголюк спільно з начальницею Турійського бюро правової допомоги Анною Сидько провели в школі імені Ганни Жежко селища Турійськ з учнями 8 класів правовий урок на тему: «Права дитини».

Перш за все, разом із учнями, давали визначення поняттям як «права» і «дитина», встановлювали у чому відмінність цих двох понять, визначили правовий статус для кожного з них. Обговорили «Конвенцію про права дитини». Поговорили з учнями й про те, які права гарантують кожній дитині, як реалізовувати та захищати свої права, чому важливо дотримуватися правил поведінки в школі та поза її межами. Пояснили, що діти нашої країни можуть користуватися усіма належними їм правами, а держава повинна контролювати дотримання прав. І головне, що усі діти рівні у своїх правах

Читайте також: У Соловичах дітям в інтерактивній формі розповіли про булінг

З учнями старших класів юстиція Волині проводила інтерактивні бесіди на тему прав дитини, дивилася фільми та вирішувала ситуаційні завдання. Фахівці юстиції Волині демонстрували відео про найважливіші міжнародні документи, в яких закріплені права юних особистостей. Проводили вікторини, щоб кожен учень міг проявити себе.

Учні дізналися, куди можуть звертатися у випадку порушення їхніх прав, хто повинен надати їм допомогу, як захиститися від жорстокості та недбалості.

До слова, всього в Україні відбулося понад 29 тисяч уроків «Я МАЮ ПРАВО!» для більш ніж 613 тисяч школярів.

Читайте також: У Лукові дітей вчили, як протидіяти булінгу

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024