Роботодавців на Турійщині вчили, якими повинні бути умови праці

21 Вересня 2019, 13:19
Якими повинні бути умови праці 1728
Якими повинні бути умови праці

Для роботодавців Турійського району провели бліц-навчання на тему «Безпека та гігієна праці, підбір та соціальні гарантії працівників».

Про це повідомляє Турійський центр зайнятості у Facebook.

На захід запрошували начальниць відділів з питань гігієни праці Світлану Шеремету та з питань експертизи праці Валентину Воробей Управління Держпраці у Волинській області.

«Створення безпечних умов праці – прямий обов’язок кожного роботодавця, який чітко регламентується чинним законодавством. Не лише рівень заробітної плати визначає якість вакансій. Комфорт та безпека робочих місць – це теж один з основних чинників, який характеризує вакантні посади і забезпечує якісний підбір працівників», – пишуть в дописі.


На навчання також запрошували різні категорії роботодавців: від підприємців до представників приватних підприємств та державних установ. На заході розглядали питання охорони на гігієни праці, порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, пільг та компенсацій за роботу у важких і шкідливих умовах праці, відповідальності за порушення законодавства про працю. Також розповідали про особливості здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та ознайомили учасників з електронними сервісами, що надає служба.

Була жвава дискусія між запрошеними та інспекторами Держпраці, адже зміни у законодавстві зараз досить часті і не всі встигають їх вчасно відслідковувати.

Читайте також: Жителів Турійської ОТГ вчили започатковувати бізнес і шукати інвестиції



 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром