У Турійській школі дітям розповіли про їхні права та як їх захистити

08 Вересня 2019, 12:02
1333

Учням 8 класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. імені Ганни Жежко організували правовий урок на тему «Права дитини».

Провели його провідна спеціалістка Турійського РВ ДРАЦС Ірина Довголюк спільно з начальницею Турійського бюро правової допомоги Анною Сидько 6 вересня. Про це йдеться на Facebook-сторінці Турійського РАЦСу.

Перш за все, вони разом з учнями дали визначення таким поняттям як «Права» і «Дитини», встановили у чому відмінність цих двох понять, визначили правовий статус для кожного з них. Далі обговорили «Конвенцію про права дитини». Поговорили з учнями про те, які права гарантують кожній дитині, як реалізовувати та захищати свої права, чому важливо дотримуватися правил поведінки в школі та поза її межами. Пояснили, що діти нашої країни можуть користуватися усіма належними їм правами, а держава повинна контролювати дотримання прав. І головне, що усі діти рівні у своїх правах.

В кінці уроку визначили, що діти мають знати не тільки про свої права, а й вміти їх захищати. На завершення Ірина нагадала учням про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО», про такі його кампанії як: «Стоп булінг», «Стоп насильство», «Відповідальне Батьківство», роздала тематичні буклети.




 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024