«Стаціонарних хворих у районі стало менше», – керівник Турійської лікарні

05 Вересня 2019, 09:30
Петро Мельничук 1969
Петро Мельничук

На Турійщині обговорили виконання заходів по запобіганню, лікуванню серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань у районі.

Про це під час наради з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, терпідрозділів центральних органів виконавчої влади, окремих установ, підприємств та організацій району доповідав головний лікар Турійської центральної райлікарні Петро Мельничук. Йдеться на сайті РДА.

Як зазначив Петро Мельничук, проблема серцево-судинних захворювань залишається актуальною в Україні, в області та в районі.

«Кожен 10 хворий з гіпертонічною хворобою помирає в працездатному віці. Із запровадженням програми «Доступні ліки» ситуація дещо покращилася. Так виписка гіпотензивних препаратів збільшила звернення хворих до сімейних лікарів та знизилася кількість станціонарних хворих», – пояснив головний лікар району.

За словами Петра Мельничука, діагностика серцево-судинних захворювань в області та районі покращилася через використання сучасних методів (коронарографії, ангіографії, тощо).

Лікарі ЦРЛ при зверненні хворих постійно проводять бесіди з кожним пацієнтом, а також ведуть іншу саносвітню роботу (лекції, статті, сан-бюлетні).

Читайте також: Як на Турійщині медики піклуються про дітей з інвалідністю

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39