Турійська поліція застерігає жителів району не стати жертвами шахраїв

29 Серпня 2019, 15:22
Шахрайство в районі 2557
Шахрайство в районі

Останнім часом на території Волині різко зросли злочини пов’язані з шахрайством.

Про це інформує Турійське відділення поліції Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області.

Текст звернення до жителів Турійського району подаємо без змін:

Найбільш поширеними видами шахрайств є такі:

ШАХРАЙСТВА ЧЕРЕЗ МЕРЕЖУ ІНТЕРНЕТ

При здійсненні купівлі будь-яких товарів через мережу інтернет, покупці перераховують кошти на розрахункові рахунки та в подальшому не отримують замовлений товар. Перераховувати кошти за товар потрібно лише коли товар Вами отриманий і Ви пересвідчились, що це саме той товар який був замовлений. Не повідомляйте інформацію про платіжну картку або картковий рахунок через мережу Інтернет чи при телефонній розмові, наприклад ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо. Обов`язково переконайтесь у правильності зазначення адреси сайтів, до яких підключаєтесь і через які збираєтеся здійснювати оплату товарів, оскільки схожі адреси можуть використовуватися для здійснення незаконних дій або сумнівних операцій з використанням персональних даних платіжної картки.

ШАХРАЙСТВО ПІД ПРИВОДОМ ЗВІЛЬНЕННЯ ДІТЕЙ ЧИ РОДИЧІВ

Які ніби-то за вчинення злочину потрапили до відділу поліції, або потрапили в дорожньо-транспортну пригоду. Шахраї телефонують до людей та представившись працівниками поліції  вимагають у людей гроші для уникнення відповідальності, за вчинення правопорушень, які насправді ними не вчинялися. Не вірте таким дзвінкам, переконайтесь чи все гаразд з вашими рідними, а випадку коли рідні не відповідають на телефонні дзвінки, телефонуйте на лінію «102» та повідомляйте про такі факти.

ШАХРАЙСТВО ПІД ПРИВОДОМ КОРЕГУВАНЬ З БАНКІВСЬКОЮ КАРТКОЮ

Ніби-то працівниками банків. Шахраї заволодівають коштами громадян, повідомляючи неправдиву інформацію про необхідність здійснення корегувань з банківською карткою в банкоматі та шляхом заміни паролів,інформують про те, що Вам необхідно повідомити номер картки, та код з повідомлення, яке прийшло на телефон і таким чином знімають гроші з  банківських карток, кредитних карток. Запам`ятайте, співробітник банку ніколи не дзвонить клієнтові сам для проведення його ідентифікації! Не довіряйте телефонним дзвінкам,  зателефонуйте особисто у банк по номеру, що вказаний на банківській карті або зверніться особисто в відділення банку та з´ясуйте всі обставини.

ШАХРАЙСТВО ПІД ПРИВОДОМ «ЗНЯТТЯ ПОРЧІ»

Не даючи отямитись, розповідаючи про якесь велике горе, яке чекає родину, шахраї беруться зняти порчі та допомогти різних методів, після чого потерпілі віддають гроші та золоті вироби.  Не заводьте розмову з незнайомцями, ким би вони не були – ворожками, ясновидицями чи цілительками. На будь-які питання, не відповідайте, просто проходьте повз. 

У випадку вчинення відносно вас шахрайських дій або виникнення підозри про вчинення відносно вас неправомірних дій,  негайно звертайся до поліції за номером «102».

Турійське відділення поліції звертається до жителів району: будьте уважними, дійте обдумано та спокійно, щоб не стати жертвою шахраїв

Читайте також: У жительки Турійщини вкрали мопед                                                                                                                                                                                            

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024