Асоціація міст України просить розблокувати кошти на соцекономрозвиток ОТГ

26 Серпня 2019, 11:17
Гроші на соцекономрозвиток 2000
Гроші на соцекономрозвиток

Голова Асоціації міст України Віталій Кличко звернувся до Президента України та до Прем’єр-міністра з проханням не позбавляти міста коштів, передбачених у Держбюджеті України на 2019 рік на програми соціально-економічного розвитку громад.

Про це інформує Асоціація міст України.

«Асоціація міст України висловлює занепокоєння та переконливо просить вас втрутитися у ситуацію щодо блокування Офісом Президента України спрямування з Державного бюджету місцевим бюджетам коштів, визначених у розпорядженнях Кабінету Міністрів України, – йдеться у листі Кличка Президенту України».

«Ці кошти – 10 мільярдів гривень передбачені у Держбюджеті на 2019 рік, і громади очікують на їх отримання. Зволікання із спрямуванням фінансування на місця  вкрай негативно позначиться на реалізації проектів у громадах. І через  такі затримки територіальні громади можуть не встигнути освоїти кошти до кінця поточного бюджетного року», – підкреслив голова АМУ.

Кличко наголосив, що кошти, про які йдеться, вкрай необхідні отегешкам для реалізації та завершення важливих для міст проектів. Зокрема, будівництва та ремонту шкіл і дитсадків, ремонту та благоустрою вулиць, облаштування медичних амбулаторій, інклюзивних центрів та класів.

Читайте також: Які проекти реалізують на Турійщині за державні гроші 

«Це – невеликі за обсягом фінансування, але соціально важливі проекти, втілення яких впливає на якість життя мешканців міст, селищ та сіл, об’єднаних територіальних громад. Асоціація міст України просить вас захистити їх інтереси», – наголосив Віталій Кличко.

Такого ж листа голова АМУ спрямував Прем'єр-міністру України.

У коментарі журналістам Кличко підкреслив, що не може Офіс Президента позбавляти міста коштів, передбачених Держбюджетом. Особливо перед початком нового навчального року. Коли на місцях розраховували на фінансування, аби закінчити ремонти в школах та дитячих садочках.

«Про яку децентралізацію і самоврядування можна говорити? Якщо міста роблять безправними – спочатку забираючи кошти в Державний бюджет, обіцяючи профінансувати програми соціально-економічного розвитку, а потім роблять все, аби ці гроші не спрямовувати на місця? Причому вирішують це в Офісі Президента!», – додав голова Асоціації міст України.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром