Що робити, якщо ви стали жертвою «трудового рабства»: поради турійського фахівця

09 Серпня 2019, 12:40
Жертви трудового рабства 1049
Жертви трудового рабства

Фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Олександр Музика розповів, що робити людям, які потрапили у «трудове рабство».

Питання обговорили під час круглого столу у Турійській РДА 6 липня. Про це йдеться на сайті установи.

«Дуже часто люди, які потрапляють у ситуації, пов’язані з «трудовим рабством», навіть не знають, куди звертатися за допомогою, як повертатися до нормального життя. Ми маємо підвищувати рівень обізнаності та правової культури громадян, це дозволить запобігати такому явищу як торгівля людьми», – висловився Олександр Музика.

 Отож, якщо ви стали заручником у «трудовому рабстві», варто звернутися до громадської організації «Волинські перспективи», що знаходиться за адресою: Луцьк, вулиця Шота Руставелі, 9. Діє також  анонімна «гаряча» телефонна лінія, де можна проконсультуватися та отримати допомогу. Скористатися нею можна за номерами телефонів: (0332)76-76-66, +(380)506904829.

Організація не належить до жодної з політичних партій, а її завданням  є правова освіта населення, а також налагодження постійної співпраці між державними, бізнесовими та громадськими організаціями для надання допомоги постраждалим особам.

Олександр Музика наголосив на важливості проведення заходів, які б підвищували рівень зайнятості громадян та сприяли легалізації праці. 

«Ці напрямки роботи є важливими, оскільки дозволяють громадянам знаходити офіційне працевлаштування вдома, не вдаючись до сумнівних пошуків заробітку в Україні та за кордоном», – переконаний фахівець.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024