Як вберегти свій врожай від пожежі: поради турійських рятувальників

06 Липня 2019, 16:04
Фото ілюстративне 1353
Фото ілюстративне

Турійські рятувальники нагадали про необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час жнив.

Про це йдеться на сайті РДА.

З  початку достигання хлібів необхідно цілодобово охороняти поля, а на невеликій віддалі від хлібних масивів встановити знаки про заборону паління й використання відкритого вогню.

 Перед початком жнив хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степовій смузі, автомобільним шляхам і залізницям повинні бути обкошені і оборані захисною смугою щонайменше 4 метри завширшки.

 Перед косовицею хлібні масиви з великою площею необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 гектарів. Між ділянками варто робити прокоси не менше 8 метрів завширшки. Скошений хліб із прокосів треба негайно зібрати. У серединці прокосів робиться проорана смуга не менше 4 метрів завширшки.

До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними іскрогасниками, забезпечені  первинними засобами пожежогасіння (комбайни і трактори - двома вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами).

Відповідальність за дотримання пожежних норм під час збирання врожаю несуть керівники агропідприємств, і саме до них застосовуються санкції у випадку виявлення порушень. Відповідальні особи та працівники, задіяні на пожежонебезпечних роботах, повинні пройти навчання з пожежно-технічного мінімуму. Усі працівники, службовці, зайняті на збиранні врожаю і заготівлі кормів, повинні пройти інструктаж під розписку. Осіб, які не пройшли його, до цих робіт не допускають.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром