Відбувся суд на затриманим на Турійщині активістом ВГО «Сокіл», який вбив сина голови Локач

30 Травня 2019, 16:51
Артем Іус 2380
Артем Іус

У Києві відбувається суд над одним із вбивць сина Локачинського селищного голови Артема Іуса

«На відео один із вбивць Артема — Андрій Дудка. Про такий факт мав би сказати суд, але на відео Дудка фактично зізнається в скоєному. Розповідає, що для самооборони наносив удар за ударом ножем», – пише блогер родом з Локачинщини Олександр Барабошко на своїй сторінці у Facebook.

 

 

Артема Іуса вбили активісти ВГО «Сокіл», яке належить до молодіжного крила партії ВО «Свобода». Вбивці нанесли хлопцю 17 смертельних ударів. Згодом їх затримали у Турійському районі, де версією правоохоронців Андрій Дудка переховувався від слідства.  

«Сьогодні на лаві підсудних Дудка сам, хоча в той вечір він був разом зі своми «побратимами». Люди, які тренувалися в залах та на патріотичних вишколах, кількох защихалися від одного Артема ножами. Хоча людьми їх називати напевно перебільшення. Ховався Дудка у волинських лісах, розповідає, що був на вишколі без зв’язку», – зазначає Олександр у дописі.  

Дудка член ВГО «Сокіл», в той вечір з ними були і інші «побратими» з цієї організації. Все вішають на Дудку, інший учасник рапотово став свідком.

 

Сторінка в Instagram Андрія Дудки
Сторінка в Instagram Андрія Дудки

Ніж, яким Артему Іусу нанесли 17 ударів
Ніж, яким Артему Іусу нанесли 17 ударів

 

Брат Артема Іуса Ігор повернувся з Польщі до України і у соцмережі висловив обурення тим, що вбивць Артема відпустили. 

«Я тільки приїхав в Україну, бо завтра 30 травня – 40 днів по смерті брата. І сьогодні я чую інформацію, що вбивць Артема відпустили! Затримали та відпустили! Завтра Солом'янський суд буде обирати для них запобіжний захід. На вулиці зараз люди, які нанесли 17-18 ножових ударів. Їх двоє, а обиратимуть запобіжний захід лише одному. Про іншого навіть не думають! Це групове вбивство і я вже тепер мовчати не буду! Справедливість має бути! У Польщі вже давно було б рішення суду на довічне ув'язнення за групове вкрай жорстоке вбивство! А по Києву тим часом розгулюють вбивці мого брата!», – йдеться у дописі Ігора Іуса.

 

 

Після засідання, 30 травня, Андрія Дудку відправили в СІЗО без права застави.

«Винні в цій справі будуть покарані! Звертаюся до керівників організації членами якої були Дудка та інші вбивці — у вас ще є шанс хоч мінімально зберегти обличчя, не пізно сприяти слідству та закону. Відмазати нікого не вийде!  Те що в Дудки батько працював в правоохоронних органах чи будь-які патріотичні заслуги, навіть якщо вони були, не є індульгенцією», – пише у дописі Олександр Барабошко. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024