Турійчанка взяла участь у проекті «Я особлива мама»

18 Квітня 2019, 15:17
Фото ілюстративне 2689
Фото ілюстративне

Наталія Коптєва з Турійська стала учасницею соціального благодійного проекту «Я особлива мама».

Проект проходив у Ковелі і тривав два дні. Участь у ньому взяли  16 жінок.  Про це Наталія Коптєва розповіла виданню Район.Турійськ.

Такий незвичайний захід присвячений мамам, які виховують дітей з інвалідністю. Організаторкою є ковельчанка Марина Громова. Жінка каже, що заснувала благодійний проект заради сина Станіслава.

«Я мама трьох діток. Два синочка, лапочка дочка. Дмитрик і Станіслав. Стасикові буде 13 років через місяць. Це у мене особлива дитинка. Це все, в першу чергу, для нього. Повірте, я ,мабуть, зірку з неба би дістала, якби це було можливо», – розповідає Марина Громова.

Своєю непростою життєвою історією поділилася і Наталія. 

 «Я була простою вчителькою, але моє життя змінилось після народження сина Даниїла. Ми зіткнулись з тим, що не вистачає спеціалістів для роботи з такими дітками. Тому зрозуміла, що потрібно не опускати руки і рухатись далі. Я вступила  вчитися в НПУ імені Драгоманова на дефектолога, щоб допомагати таким діткам та їх сім’ям. Тепер  працюю вчителем-дефектологом в інклюзивно-ресурсному центрі у Турійську», – каже турійчанка. 

У перший день проекту учасниці дивилися фільми в кінотеатрі, провели заняття з йоги, відвідали клуб спортивного способу життя, грали боулінг та навіть покаталися на конях. 

«Я вперше сіла верхи на коника і змогла покататись, навіть перебороти в собі певний страх», – згадує Наталія Коптєва.

На другий, фінальний день, відбулася масштабна вечірка «Супер-мама». Учасниці відвідали перукарні та  фотостудію. Опісля кожна з них мала змогу прогулятися червоною доріжкою.

Після завершення проекту кожна жінка висловила свої враження і думки, поділилася, як це – бути мамою дитини з інвалідністю. Наостанок учасниці отримали сертифікати та подарунки від благодійників.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024