Що на Турійщині перевіряв голова Волинської ОДА

21 Березня 2019, 18:20
Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко здійснив робочу поїздку в Турійський район 2746
Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко здійснив робочу поїздку в Турійський район

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко здійснив робочу поїздку в Турійський район.

Оглянути об'єкти будівництва очільник області приїхав у середу, 20 березня. Про це йдеться на його особистій сторінці на Facebook.

Голова Турійської ОТГ Олексій Безсмертний зауважив, що за п'ять останніх років на Турійщині було збудовано чи відремонтовано більше об'єктів соцінфраструктури, ніж за усі роки незалежності України. 

Триває будівництво
Триває будівництво

Похвалилися здобутками поточного та минулого років, а саме:

  • утепленням фасадів приміщень ЗОШ І-ІІІ ступенів села Купичів на суму 250 тисяч гривень  та ЗОШ І- ІІІ ступенів  села Бобли на суму 400 тисяч гривень;
  • поточним ремонтом  дошкільного навчального закладу села Селець на суму 500 тисяч гривень;
  • придбаними новими котлами  в ЗОШ І-ІІІ  ступенів села Бобли,  ЗОШ І-ІІ ступенів села  Дуліби та села Ставки на суму 408,1 тисяч гривень;
  • заміною віконних блоків  у школах сіл Соловичі, Туропин, Овлочин на суму 532,9  тисяч гривень;
  •  добудовою  учбових приміщень опорного закладу «Луківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» (кошторисна вартість – 25,5 мільйонів гривень, освоїли – 3,2 мільйони гривень);
  • капітальним ремонтом Турійської ЗОШ І-ІІІ ст. (кошторисна вартість – 20,9 мільйрнів гривень, освоєно – 4,2 мільйонів гривень);
  • початком реконструкції лікарських амбулаторій  Турійська,  Лукова, Купичева (проект Світового банку);
  • розробкою проектно-кошторисної документації на реконструкцію ФАПу  в Боблах під лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Окрему увагу Олександр Савченко приділив перевірці проектів, що здійснюються за кошти Державного фонду регіонального розвитку. 

Олександр Савченко відвідав Турійщину
Олександр Савченко відвідав Турійщину

Тож голова ОДА провів інспекцію будівництва учбових приміщень для Луківської школи. Наразі будівля розрахована на  526 учнів, з новими приміщеннями додасться ще 252 місця. Ступінь готовності будівнитцва – тільки 13%, але до кінця року його планують завершити.

Побував Савченко і на скандальному спортмайданчику Турійської школи, де зараз триває ремонт. Нагадаємо, усі роботи обійдуться у 20,9 мільйонів гривень. Стадіон поки що готовий на 20%, але його теж планують доробити вже у 2019.

 «Завдяки децентралізації, кошти, які сьогодні пішли на місця, реально витрачаються на людей. Але ми робимо стільки, на скільки вистачає коштів, адже наша область має незначні власно зароблені кошти. Це буквально 20-30 мільйонів гривень. Тому сьогодні для нас важливо побудувати роботу так, аби збільшити надходження, як області, так і громадам. Необхідно розвивати ті сфери господарської діяльності, які приноситимуть прибуток. Тільки тоді ми зможемо доходити до кожної школи, до кожного спортзалу. Тому що те, що робиться сьогодні – це за рахунок коштів центральної влади. Але задоволений тим, що побачив сьогодні. Бо те, що було півроку тому, і те, що маємо сьогодні,  говорить про успіх. Впевнений, що поступово нам вдасться усе», – підсумував Олександр Савченко.

Приміщення лікарні теж потребує ремонту
Приміщення лікарні теж потребує ремонту


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024