У Турійському районі реєструють значний ріст захворюваності на туберкульоз

20 Березня 2019, 14:35
У Турійському районі реєструють значний ріст захворюваності на туберкульоз 1629
У Турійському районі реєструють значний ріст захворюваності на туберкульоз

У Турійському районі показники захворюваності на туберкульоз значно перевищили норму.

Про це інформує Волинський лабораторний центр.

Подібну ситуацію реєструють у Рожищенському, Локачинському, Ковельському, Луцькому та Шацькому районах. 

«У зоні ризику виникнення захворювання на туберкульоз перебуває кожен з нас, не залежно від соціального стану, роботи, умов проживання чи харчування. На збудника – туберкульозну паличку, згубно діють сонячні промені, тому на вулиці заразитись туберкульозом малоймовірно», – розповідають медики.

Ризик заразитись збільшується у місцях скупчення людей: у громадському транспорті, на вокзалах, при відвідуванні театру чи кафе тощо.

Тому, щоб не захворіти на туберкульоз, рекомендують вести здоровий спосіб життя, повноцінно харчуватися та відмовитись від шкідливих звичок, спокійно відноситись до стресових ситуацій, своєчасно проходити медичні огляди та  вакцинувати проти туберкульозу новонароджених дітей,  а сидіння вдома за телевізором чи комп’ютером  замінити прогулянкою на свіжому повітрі.

Завжди слід пам’ятати, що при появі  характерних ознак хвороби: тривалий (більше 10 днів) кашель, безпричинне схуднення, швидка втомлюваність, втрата апетиту, постійна нічна пітливість, незначне підвищення температури тіла під вечір –   слід негайно звертатись до лікаря за місцем проживання, не займатись самолікуванням.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром