Як поліція Турійщини охороняє виборчий процес

17 Лютого 2019, 11:31
Турійська поліція охороняє виборчий процес 1664
Турійська поліція охороняє виборчий процес

У Турійській райдержадміністрації відбулася нарада, під час якої говорили про вимоги закону щодо президентських виборів.

Начальник Турійського відділення поліції майор Анатолій Дружук розказав, як поліцейські охороняють виборчий процес, що можна і не можна робити. Про це йдеться на Facebook-сторінці правоохоронного органу.

Відповідно до Закону України органи місцевого самоврядування відводять місця та обладнують стенди, дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації, дозвіл на які обов'язково треба отримати дозвіл. Це питання ще вирішуватимуть з головами громад  та сільських рад.

До того ж, органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам забороняється брати участь в передвиборній агітації  в робочий час.

Також законом карається розміщення політичної реклами та агітації  в приміщеннях підприємств, державних установ тощо. 

«Поліція Турійщини активно готується до забезпечення правопорядку та охорони виборчої документації і бюлетенів. До несення служби буде залучено весь особовий склад відділення поліції», – зазначив Анатолій Дружук.

Зазначили також і те, що поліцейські будуть вчасно реагувати та усувати правопорушення, але для цього треба  заручитися підтримкою громадян. Тож якщо хтось стане свідком протизаконних дій, пов'язаних з виборчих процесом, – негайно інформуйте правоохоронні органи.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024