Як турійчанам захистити свою сторінку у Facebook

12 Лютого 2019, 10:35
1059

Інтернет-шахраї можуть написати будь-кому і тоді, коли цього не чекаєш, наприклад, у вихідний, який ви вирішили провести з сім’єю. Прохання бувають різними – перекинути гроші на карту, проголосувати за посиланням. Скоріш за все, це буде термінова справа. Інколи хакери можуть мовчати і просто взяти ваші фото для якихось фейкових порно-акаунтів (так-так, і таке можливе). Завдання і мета у шахраїв бувають різними, але однозначно – недобрими.

Про це пише Таблоїд Волині.

Якщо ваш акаунт ламали, якщо вам надходили прохання від «зламаних» друзів, або ж ви просто піклуєтеся про безпеку власної Фейсбук-сторінки – ця інформація для вас.

Найперше, не варто переходити за чиїм би це не було посиланням, але, якщо є ймовірність, що людина дійсно потребує вашої допомоги, то краще уточнити це у телефонній розмові чи перевірити достовірність прохання у спільних знайомих – світ круглий, такі точно знайдуться.

Якщо ж ви допустили хвилинну слабкість, і спершу зробили, а тоді подумали, то варто вжити заходів, аби зловмисники не скористалися довірою ще й ваших друзів.

За порадою «Таблоїд Волині» звернувся до експерта школи цифрової безпеки DSS380 Андрія Маштакова.

 

Андрій Маштаков
Андрій Маштаков

 

Отже, що робити, якщо ви повелися на фішинг, і ваш акаунт зламали:

  1. Відразу поміняти пароль;
  2. Якщо не включена 2fa (двофакторна авторизація) – включити;
  3. Перевірити авторизовані сесії і припинити всі;
  4. Перевірити авторизовані додатки і відключити усі незрозумілі та сумнівні.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024