Парламент має продовжити мораторій на продаж землі щонайменше на 5 років, – Тимошенко

19 Грудня 2018, 16:33
Юлія Тимошенко 773
Юлія Тимошенко

Упродовж останнього в цьому році пленарного тижня Верховна Рада має ухвалити рішення про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила під час засідання Погоджувальної Ради голів парламентських комітетів і фракцій.

Юлія Тимошенко наполягає на тому, щоб законопроект №5476, поданий від парламентської фракції партії «Батьківщина», який зареєстрований ще у 2016 році і пройшов комітет, був внесений до порядку денного. Проте, фракція готова підтримати й альтернативний проект закону, який не дозволить ділкам скупити за безцінь паї українців. Головне, щоб було ухвалено продовження мораторію.

«Голосування за мораторій – це буде момент істини. Якщо ми хочемо насправді захистити незалежність держави, її територіальну цілісність, її майбутнє, ми зобов’язані проголосувати за пролонгацію мораторію на продаж землі щонайменше на 5 років», – зазначила Юлія Тимошенко.

Фракція партії «Батьківщина» першою голосуватиме за пролонгацію мораторію на продаж сільськогосподарської землі. З трибуни Верховної Ради лідер фракції Юлія Тимошенко заявила про те, що вважає неприйнятним розпродаж української сільськогосподарської землі тоді, «коли в країні хаос, корупція, рейдерство, коли практично знищено фермерство, коли кожен квадратний сантиметр землі сьогодні під ударом мафії».

Лідерка партії «Батьківщина» переконана: якщо народні депутати в останній тиждень дозволять не продовжити мораторій на продаж землі, це буде найбільшою зрадою, яка може бути в сучасній, незалежній, суверенній Україні – народ назавжди буде позбавлений ресурсу, який вже ніколи не відновиться.

Юлія Тимошенко попередила: для наведення ладу із землею, нам потрібно буде витратити достатньо часу, щоб зробити сильними наші середні сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства. Після президентських виборів «Батьківщина» докладе всіх зусиль, щоб кожен гектар землі належав українцям, оброблявся ними і приносив їм прибуток.

Своєю чергою народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко, у виступі за підсумками засідання робочої групи «Розвиток агропромислового виробництва та оптимальна модель ринку сільськогосподарської землі», що відбулося у межах доопрацювання Нового економічного курсу Юлії Тимошенко, заявив, що Аграрні асоціації України одностайно виступають за продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Це допоможе вберегти землю від латифундистів, які хочуть скупити її за безцінь для вирощування та експорту сировини.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
20:39