Турійчанка вирощує унікальні троянди

09 Листопада 2018, 18:55
Троянда Примадонна 3561
Троянда Примадонна

Турійчанка Юлія Вознюк вирощує різноманітні види троянд та ділиться секретами садівництва.

Особливо пишається квітникарка унікальним сортом квітів, розводити який почала минулого року. Троянда такого виду має назву Примадонна. Це сорт чайно-гібридної троянди. Бутон залишається зібраним при купі, а не розпускається як парасоля. Середні пелюстки щільно прилягають одна до одної. Свіжість зрізаних квітів зберігається майже два тижні.  Про це пише gazeta.ua.

Вирощувати красиві троянди нелегко, але Юлія Вознюк має чимало секретів, які домогають їй у цьому.

Жінка охоче ділиться ними: «Троянди на зиму не можна залишати просто так. На початку листопада обрізаю все листя, щоб залишилися тільки стебла. Вигляд у них тоді страшнуватий, ніби побиті хворобою. Але це потрібно, щоб рослина добре перезимувала й наступного року пишно цвіла.»

Після обрізання кущі обробляє 3-відсотковим розчином залізного купоросу – від верхівок до коренів. Це захистить троянду від зміни температури.

«Без листя троянда швидше входить у стан сну та буде захищена від хвороб. Бо на листі осідають грибки», – розповідає Юлія.

Коли почнуться морози більш як 5°С, обмотує кущі агроволокном або ялинковим гіллям. Якщо зробити це раніше, можуть зіпріти.

Щоб живці прижилися, перед посадкою треба поставити а їх нижнім зрізом на добу у воду з додаванням стимулятора утворення коренів. Наприклад, корневін або гетероауксин.

Для успішного вкорінення рослини щедро поливає ґрунт. Має промокнути не тільки зверху, а до глибини кінчиків кореня. Після посадки місяць поливає троянду по 10 літрів двічі на тиждень.

 «Регулярність поливу після посадки — один із найважливіших факторів приживлення молодих рослин. Тому ставлю нагадування на телефон, щоб не забути заглянути у квітник», – наголошує Юлія Вознюк.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024