Тимошенко змушує владу знизити тарифи

08 Листопада 2018, 17:03
Юлія Тимошенко 827
Юлія Тимошенко

За вимогою Адміністрації Президента уряд збільшив вартість газу для людей на 23,5%. Водночас у бюджеті наступного року передбачено, що кожна п’ята родина втратить субсидію на комунальні послуги. Фактично влада вивела за межу виживання щонайменше 5 мільйонів родин по всій країні. А це найбільш незахищені верстви населення: інваліди, пенсіонери, переселенці, родини трудових мігрантів тощо.

На погоджувальній раді голів фракцій, що відбулась 5 листопада, Юлія Тимошенко заявила чітку позицію, направлену на захист людей. Лідерка «Батьківщини» вимагає терміново поставити на голосування постанову про скасування урядового рішення про підвищення ціни на газ та ухвалення мораторію на підвищення тарифів.

«Ми наполягаємо, щоб після питання про створення ТСК щодо вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк одразу була проголосована постанова про негайне скасування ціни на газ і запровадження мораторію на підвищення ціни на газ українського видобутку», – зазначила  народний депутат.

За її розрахунками, з урахуванням усіх затрат тисячу кубічних метрів газу не може бути дорожчим за 90 доларів (2500 грн). Нині ж влада встановила його ціну в розмірі 300 доларів (8499 грн). В усіх цивілізованих країнах саме ринок визначає вартість газу, а в Україні тариф визначає уряд своєю постановою.

Новий економічний курс, що пропонує Юлія Тимошенко, передбачає впровадження ринкового ціноутворення та ліквідацію монопольних функцій НАК «Нафтогазу», який дає можливість Президенту обдирати людей. Ліквідація монополіста та впровадження ринку газу дозволить зменшити тарифи для населення щонайменше втричі.

Влада поставила громадян перед вибором: купувати харчі і ліки чи набивати кишені можновладців оплатою комунальних послуг. Відверто обкрадаючи людей, вона ще й бере кредити замість того, щоб наповнювати бюджет, ліквідуючи можливості виводити гроші в офшори.

Це дембельський акорд влади, котра розуміє, що панувати залишилось недовго. Але пригадаймо слова Юлії Тимошенко під час форуму «Нова стратегія миру та безпеки». Лідерка Батьківщини пообіцяла протестувати свою антикорупційну політику на Петрові Порошенкові. Зала вибухнула оваціями після цих її слів.

Послідовна політика Юлії Тимошенко, спрямована на захист людей, дозволить відновити в Україні порядок та справедливість. Саме тому люди все більше підтримують лідерку «Батьківщини».

Сергій Биков,

голова аналітичного центру ІНПОЛІТ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39