Небайдужих просять допомогти онкохворому 15-річному волинянину

17 Серпня 2018, 10:40
11495

Збирають гроші для онкохворого 15-річного Колі Войтовича з села Мокрець Турійського району, який нині проходить лікування у відділенні онкогематології Волинської обласної дитячої лікарні. У підлітка лімфогранулематоз і збирають кошти на препарати хіміотерапії, підтримуючі препарати, обстеження МРТ.

Про це повідомляється на сторінці благодійного фонду «Подих життя» у Фейсбук.

Необхідно зібрати  43 тисячі гривень. Фондом вже зібрано 23, 180 гривень. Залишилося зібрати 19, 820 гривень.

Волонтери розповідають, що Коля як і раніше вдома, на перерві після хіміотерапії. Вже краще себе почуває: пройшла нудота, болі в суглобах. Багато їсть (через гормональної терапії) і багато спить.

Коля дуже переживає з приводу змін у зовнішності, які сталися через лікування, і відмовляється виходити з дому. Хлопець полисів через хіміотерапію, дуже поправився через прийом гормонів і з'явилася висипка на обличчі. Все це дуже пригнічує Колю і йому соромно виходити на вулицю.

Так, можна сказати, що це все дрібниці і головне здоров'я, але всі ці зміни в зовнішньому вигляді дуже сильно пригнічують людей, які проходять лікування від онкології. Масу сил у них відбирає агресивне лікування, а коли вони бачать себе в дзеркалі – це ніяк не додає їм настрою і багатьох просто вганяє в депресію.

«Ми дуже сподіваємося, що підтримка рідних і друзів, допоможе Колі пережити всі ці негативні моменти лікування. Поки хлопчик будинку, відпочиває і відновлюється, у нас є трохи часу, щоб акумулювати кошти для лікування нашого підопічного. Наступна хіміотерапія буде вже на початку серпня. У лікарні немає нічого безкоштовного, за все препарати необхідно платити за все ліки самостійно», – зазначають волонтери.

Все це коштує грошей, грошей, яких у батьків хлопчика вже немає. Вже зайняли у кого змогли, але в місяць на лікування сина йде близько 10 тисячі гривень, а ще потрібно буде оплатити два обстеження МРТ – це 3 тисячі гривень. Колі має бути ще чотири місяці такого лікування. І за умови, що не буде ніяких «сюрпризів», необхідно зібрати 43 тисячі гривень.

«Самі батьки не впораються. І ми просимо від себе і від батьків хлопчика: будь ласка, допоможіть! Будь-якою сумою, перепис підтримайте хлопчика! Адже всі ми знаємо, що не буває маленькою допомоги!», – додають волонтери.

Небайдужі можуть переказати гроші на банківську картку мами Колі:
Приватбанк: 5168 7573 6302 8152 – Ковальчук Світлана Анатоліївна.

 

Коля Войтович
Коля Войтович


 

Коментарі
01 Серпня 2018, 02:03
А де лікарня майбутнього що ющенко гроші виділяв вкрали
09 Серпня 2018, 02:50
Ясно де.... в майбутньому...
12 Серпня 2018, 18:06
фонди,шмонди,волонтери,-всі косять гроші.ліки та інші розходніки коштують копійки.лікар на зарплаті-став і зробив операцію.так було при советах і так є в Лукашенко.
18 Серпня 2018, 21:06
волонтери,лікарі.релаксатори та інші аферисти ,злодюги бандюги та відморозки,-вже пройшов тиждень,а я щось не бачу обговорення мого коментаря.і редактори не видалили,-що заціпило?родині хворого рекомендую знайти більш-меньш грамотного юриста та перти буром напролом,-згідно конституції та інших законів зобов,язані лікувати безкоштовно.за халтуру та бездіяльність бити лікаря в морду,а ще краще дрючком із-за кутка по чому попаде.метод провірений-гарантія-99%
18 Серпня 2018, 22:35
редактори сайту-сцикуни перелякані,іпатріоти-перевертні ї-учі,чого не видаляєте мій комент?бо знаєте,тварі,що сталін дав би вам все безкоштовно,але з вас і спитав би за роботу і результат.криси ви.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024