Кір, віспа, хвороба Лайма: у Турійській РДА говорили про епідемічну ситуацію в районі

18 Липня 2018, 11:37
1280

Стан епідемічної ситуації в районі проаналізували вчора, 17 липня, на щовівторковій нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, окремих установ, підприємств та організацій району.

Про це повідомляє відділ інформаційно-внутрішньої політики та організаційної роботи апарату Турійської райдержадміністрації

Завідувач Ковельського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Маляр Людмила Сергіївна повідомила, що в цілому епідемічна ситуація в районі є благополучною, про що свідчать показники захворюваності епідпаротитом, лістеріозом, а захворюваність такими небезпечними інфекційними хворобами, як дифтерія, правець, поліомієліт – не реєструються.

Однак, за результатами щомісячного факторного аналізу сума гострих кишкових інфекцій, за 6 місяців 2018 року, склала 12 випадків, з яких 9 –захворювання на гастроентероколіт та 3 випадки сальмонельозу, 1 випадок рота вірусної інфекції. Бактеріоносійства серед них не виявлено. Спалахи в організованих колективах не реєструвались. За результатами епід. розслідування відомо, що зареєстровані захворювання виникали переважно внаслідок порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму в дотриманні технології приготування страв, правил особистої гігієни.

Головний лікар Турійської центральної районної лікарні Мельничук Петро Мефодійович проінформував, що за 6 місяців 2018 року по кабінету інфекційних захворювань зареєстровано 114 випадків захворювання на кір, 11 випадків вітряної віспи, 1 випадок хвороби Лайма.

Як видно з вище наведених даних у районі спостерігався спалах захворюваності на кір. На даний час свіжі випадки захворюваності на кір не реєструються.

В кабінеті інфекційних захворювань проводиться прийом хворих, огляд диспансерних, декретованих груп населення, збір аналізів для бактеріологічного та вірусологічного обстеження на ВІЛ.

Всього на обліку в КІЗі перебуває 4 дорослих хворих на хронічний гепатит В (20,0 на 100 тис.нас.) та 8 на хронічний гепатит С ( 40.0 на 100 тис. населення)

Головний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Турійської районної ради Кашуба Сергій Миколайович зазначив, що вжиті заходи з максимального охоплення щепленням населення підлягаючих контингентів населення, забезпечено термінову профілактику.

Первинний вакцинальний комплекс проти кашлюку, дифтерії, правця по району становить 38%, щеплення проти дифтерії і правця становить 88,2%, проти дифтерії і правця дорослого населення – 84,1%.

Проводиться роз’яснювальна робота з батьками щодо проведення імунопрофілактики дітям, котрі не отримали щеплення відповідно до календаря. Медичними працівниками проводяться бесіди і лекції. Написано статті в районну газету «Народне слово» щодо необхідності імунопрофілактики серед населення.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024