Голова Волинської ОДА відвідав Турійський район, щоб вирішити проблему із масовим мором бджіл

25 Травня 2018, 20:19
Олександр Савченко дав розпорядження щодо вирішення ситуації з масовим мором бджіл на Турійщині 2163
Олександр Савченко дав розпорядження щодо вирішення ситуації з масовим мором бджіл на Турійщині

Олександр Савченко дав розпорядження щодо вирішення ситуації з масовим мором бджіл на Турійщині.

У четвер, 24 травня, голова Волинської ОДА Олександр Савченко терміново приїхав в Турійський район, щоб вирішити ситуацію з мором бджіл. Про це йдеться на особистій сторінці Савченка у Facebook.

Нагадаємо, днями поблизу сіл Літин та Новий Двір загинуло майже 400 вуликів бджіл. Це відбулося через оприскування ріпаку,  яке проводили без попередження на полях цього району.

Місцеві пасічники звернулися за допомогою до керівника виконавчої гілки влади в області. Слід додати, що до цього вони звертались як і до самого фермера, так і до місцевої поліції, однак розуміння не знайшли.

Місцеві пасічники звернулися за допомогою до керівника виконавчої гілки влади в області
Місцеві пасічники звернулися за допомогою до керівника виконавчої гілки влади в області

 

Відтак, голова облдержадміністрації вирішив створити робочу групи з координації контролю за ситуацією, пов'язаною з підмором бджіл у результаті застосування мінеральних добрив. Окрім того, відібрали зразки рослин та усього необхідного для здійснення токсологічних досліджень. Їх результати мають направити поліцейським для відповідного реагування.

«Дійсно образливо, що люди, які обробляють землю, чомусь забули про інших людей, які допомагають цій землі – бджолярів. Але ж без бджіл не може бути просто розвитку цивілізації. І як може власник агропідприємства не розуміти, що бджоли йому також допомагають. Те, що вони допомагають комусь прогодувати сім’ю, то це так. Але ж вони запилюють рослини і від цього ж урожай тільки більший», – зазначив Олександр Савченко.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024