Волинська паска за 100-річним рецептом

06 Квітня 2018, 14:56
5075

Солодкі, пухкі й ароматні – суперпаски випікають на Волині за рецептом, якому вже понад 100 років. Це своєрідний експеримент, який став для майстринь Оксани Максимчук і Оксани Прус справжнім відкриттям.

Жінки спершу збивають з цукром щонайменше 20 яєць, тонким струменем вливають домашнє парне молоко. Далі додають розтоплене вершкове масло, приправи, трішки олії, велику щіпку солі й борошно. Тісто має бути густим і відставати від рук, – про це йдеться у сюжеті Телеканалу новини «24».

Рецепт перевірений роками. Його Оксана Максимчук почула ще від бабусі. І особливий він тим, що економить час на приготування паски. Адже тісто виростає за декілька хвилин замість звичних тридцяти-сорока. Для цього потрібно дріжджі з цукром і молоком розчинити окремо від всіх інших інгредієнтів. Така паска називається "без опари".

Вона стає пухкішою і зберігається довше. Густе тісто потрібно місити не менше, ніж годину, поступово додаючи борошно.

Перед тим, як на 1,5-2 години поставити в тепло, додають родзинки, цукати й дрібну курагу. Маленькі паски даруватимуть похресникам, а більші поставлять на стіл. Серед освячених страв обов’язково має бути і сирна паска.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром