До понад трьох тисяч гривень – мешканців Турійського району штрафуватимуть за торгівлю первоцвітами

18 Лютого 2018, 09:40
1083

У Волинській області щороку здійснюється операція «Первоцвіт», під час якої перевіряють дотримання вимог природоохоронного законодавства в місцях зростання найбільших популяцій ранньоквітучих рослин на території області та здійснять перевірки у місцях їх продажу.

Про це пише «Волинська правда».

Екологи закликають усіх небайдужих до стану навколишнього середовища громадян долучитись до операції «Первоцвіт»: не купувати букетів ранньоквітучих рослин, що занесені до Червоної книги України:

    білоцвіт весняний,

    шафран Гейфелів,

    підсніжник складчастий,

    підсніжник білосніжний (звичайний),

    цибуля ведмежа (черемша).

Законодавством передбачене суворе покарання за знищення рослин, занесених до Червоної книги.

Порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 – 3 655 грн.) з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення таких рослин із природного середовища тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 510 грн.) з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 – 850 грн.) з конфіскацією незаконно добутого.

Коментарі
18 Лютого 2018, 19:11
А чому не штрафують за вирізаний ліс? І вдень і в ночі їдуть. А тут черемші на салат назбираєш і ти злочинець. Скоро тих рослин не буде де збирати!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром