День відкритих дверей у центрі зайнятості: як школярі з села Бобли «шукали роботу»

08 Лютого 2018, 09:36
Випускники у Турійському РЦЗ 5521
Випускники у Турійському РЦЗ

Випускники ЗОШ І-ІІІ ступенів села Бобли випробували послуги Турійського районного центру зайнятості. 

Про це інформують у Турійському РЗЦ.

Школярі завітали до установи у день відкритих дверей. Випускникам надали інформацію про навчання у центрах професійно-технічної освіти, можливість започаткувати власну справу за сприяння служби зайнятості, перспективи працевлаштування  на ринку праці регіону та України. У розповідях працівники центру зробили акцент на робітничих професіях, адже роботодавець хоче бачити на підприємстві робітника, який може і вміє працювати на сучасному обладнанні.

Директор Турійського РЦЗ Олександр Швець поінформував про найбільші підприємства та фермерські господарства району.

Заступник директора, начальник відділу надання соціальних послуг Наталія Лучук ознайомила присутніх з Рішенням правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців «Про стан забезпечення промислово-виробничим персоналом реального сектора економіки області та держави». У ньому йдеться про зміну відношення суспільства  до робітничої професії та забезпечення зростання кількості випускників загальноосвітніх шкіл, які здобувають професійну освіту в професійно-технічному училищі або коледжі.

У заході взяла участь начальниця Турійського відділу бюро правової допомоги Анна Сидько. Вона поінформувала присутніх про послуги, які надає бюро, роздала інформаційні буклети з контактними номерами телефонів. Начальниця провела профілактичну бесіду з учнями щодо кримінальної відповідальності неповнолітніх у разі вчинення злочину та щодо їх прав і обов’язків, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!»

Школярі побували в ролі клієнтів служби зайнятості. Вони поспілкувались з особистими консультантами з працевлаштування та фахівцями відділу взаємодії з роботодавцями, ознайомились з наявними вакансіями на стендах в інформаційному куточку центру зайнятості. Випускники отримали зразки написання резюме та інформацію про відеорезюме, скайп-співбесіду, скайп-семінар, можливість зареєструватися на прийом до спеціаліста за допомогою електронної черги.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024