У Турійську відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України

22 Січня 2018, 17:20
1789

З нагоди Дня Соборності України у великому залі засідань районної державної адміністрації відбулися урочисті заходи.

У яких взяли участь голова районної державної адміністрації Орест Василишин, голова районної ради Ольга Черен, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, керівники та колективи структурних підрозділів райдержадміністрації, представники установ та організацій району, ЗМІ, учасники АТО, учні та вчителі шкіл селища Турійськ.

Нинішній День Соборності обрамлений тугою і скорботою. Також є певна символічність в тому, що боротьба за державність, за волю рідної землі вели і ведуть різні покоління українців і в різні етапи суспільно-політичних буремних подій. Саме тому цьогорічне 22 січня поєднало в собі два нероздільні стани – гордість за незламний дух і силу  волі українства та глибоку скорботу за тими жертвами, які полягли в боротьбі за свободу уже в часи новітньої історії України.


 

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх хто загинув в боротьбі за України. Від учасників зборів Наталія Кушнір та Артем Тимошук поклали квіти до підніжжя пам’ятних знаків борцям за волю та незалежність України та Героям Небесної Сотні.

Урочистий захід супроводжувався музичними композиціями у виконанні дитячих гуртів Турійського районного будинку культури «Веселка» та «Смайлик».



 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром